üç küçük domuzcuk masalı
( smileyli masal )
bir varmış bir yokmuş. evvel zaman içinde kalbur saman içinde üç küçük
yaşarmış. bir gün evlerinden ayrılıp kendi hayatlarını kurmaları gerekmiş. anneleri onlara bir güzel öğüt vermiş: "yavrularım, bu dünyada ne yaparsanız yapın, elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. dünyada geçinmenin yolu budur."
birinci
yeni evini samandan yapmış, çünkü en kolayı buymuş. ikinci
evini ağaç dallarından inşa etmiş, bu ev saman evden biraz daha sağlammış. üçüncü
ise evini tuğladan yapmış.
bir akşam, küçük tombul
ları pek de damağına uygun bulan, ve belli ki müslüman olmayan, hain kurt gelmiş. önce birinci
un samandan evine gitmiş: "aç kapıyı, içeri gireyim, açmazsan üflerim püflerim, evini de başına yıkarım." demiş. küçük
da: "hadi oradan ebenin örekesine kadar yolun var." demiş. kurt da bunun üzerine üflemiş, püflemiş,
cuğun samandan evini yıkmış,
cuğu da afiyetle mideye indirmiş.
kurt sonra ikinci domuzcuğun çerden çöpten ağaç dallarından yaptığı evine gelmiş. küçük
cuğa seslenmiş: "aç kapıyı, içeri gireyim, açmazsan üflerim püflerim, evini de başına yıkarım." demiş. küçük domuz da: "hadi oradan ebenin terekesine kadar yolun var." demiş. kurt da bunun üzerine üflemiş, püflemiş,
cuğun daldan evini yıkmış,
cuğu da afiyetle mideye indirmiş.
kurt sonra üçüncü
cuğun tuğladan yapılmış, kolonları 3 cm çaplı demirlerle güçlendirilmiş, betonarme evine gelmiş. küçük
cuğa seslenmiş: "aç kapıyı, içeri gireyim, açmazsan üflerim püflerim, evini de başına yıkarım." demiş. küçük
da: "hadi oradan ebenin karaokesine kadar yolun var." demiş. kurt da bunun üzerine üflemiş, püflemiş, ama nafile,
cuğun betonarme evini yıkamamış. kurdun çatıya tırmandığını görüp, bacadan girmeye çalışacağını anlayan domuzcuk, ocağı yakmış, ocağa da koca bir kazan su koymuş. bacadan uğraşıp didinip inen kurt kaynar kazanın içine düşüvermiş, bu da onun sonu olmuş.
ertesi gün annesinin yanına giden küçük
, ona demiş ki: "haklıymışsın anneciğim, bu dünyada ne yapıyorsak en iyisini yapmalıymışız." demiş.
küçük
alması gereken dersi almış, ve sonra dostların ayırıcısı ocakların yıkıcısı ölüm gelip onu bulana dek huzur içinde yaşamış.
ayhh öldüm bunu yapana kadar yhaaaaaa :pig:lı yerleri domuz die okursanız hikayenin tamamlandığını anlayajaksınız.
Lütfen yorum yasın bunu yapana kadar çok uğraştım öldüm bittim yawww